CBS-forsker modtager prestigefyldt pris for omfattende forskning i turisme og oplevelsesøkonomi

Den 35-årige adfærdsforsker Florian Kock modtager i år Tietgenprisen på 500.000 kroner for sin innovative og omfattende forskning inden for turist- og oplevelsesøkonomien i Danmark.

Der følger intet mindre end en halv million kroner med overrækkelsen af Tietgenprisen, som er en af de største og mest prestigefyldte priser inden for humaniora og samfundsvidenskab i Norden.

Prisen er netop blevet uddelt ved årsmiddagen for ICC Danmark og DSEB på Børsen i København. Modtageren er den 35-årige adfærdsforsker Florian Kock.

Hans nytænkende forskningsmetoder inden for turisme og oplevelsesøkonomi har gjort ham til den mest citerede forsker på sit område i det sidste årti, og den mest citerede forsker på CBS de seneste tre år.

Florian bruger evolutionær psykologi til at analysere moderne menneskers adfærd i dag. Gennem sin nytænkende tilgang til sit felt har han blandt andet været i stand til at kortlægge og forudsige turisters ændrede rejsemønstre i lyset af coronapandemien. Indsigter, der har været brugbare for både erhvervsliv, politik og medier.

”Når man i en alder af 35 år har en lang række publikationer med mere end 2.000 citationer bag sig, er i toppen inden for sit forskningsfelt og tilmed formår at kommunikere sin viden bredt til gavn for både erhvervsliv, politik og medier, fortjener det en pris som denne. Og at bevillingen tilmed skal gå til at tiltrække den ypperste viden inden for feltet til Danmark, kan vi kun bakke op om,” siger Jakob Roland Munch, formand for Tietgenprisens priskomité.

”At modtage denne pris er en store ære for mig og har været et mål for mig i mange år,” siger Florian Kock, som vil bruge den halve million kroner, der følger med Tietgenprisen, på at opbygge et doktorgradskollokvium, hvor han inviterer 15 talentfulde unge forskere, Ph.d.-studerende og assisterende professorer fra hele verden til København for at udveksle og udbrede deres viden for – på længere sigt – forhåbentlig at tiltrække den til Danmark.

Tietgenprisen 2022 blev uddelt mandag d. 5. december ved ICC Danmark og DSEBs årsmiddag på Børsen i København, hvor den amerikanske ambassadør i Danmark, Alan Leventhal var aftenens hovedtaler. Prisen blev overrakt af Jacob Roland Munch, professor i økonomi ved Københavns Universitet og formand for Tietgenprisens priskomité.

Om Tietgenprisen

  • Tietgenprisen er blevet uddelt siden 1929, hvor den blev indstiftet for at markere 100-året for C.F. Tietgens fødsel.
  • Prisen er en af de mest prestigefyldte, danske hædersbevisninger, der uddeles til yngre forskere i Nordeuropa, og belønner forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der i særlig grad har opnået resultater på den internationale scene.
  • Tietgenprisen uddeles af en uafhængig priskomité, der består af formand, Jakob Roland Munch, der også er professor på KU, lektor Dorte Brogaard Kristensen fra SDU, lektor Helena Sandberg fra Lund
  • Universitet, professor Jes Broeng, leder af DTUs Center for Entrepreneurskab, professor v. institut for Statskundskab og leder af TrygFondens Center for Børneforskning ved Aarhus Universitet, Simon Calmar, professor Signe Vikkelsø, v. Institut for Organisation på CBS og adm. direktør for Rambøll Danmark Ib Enevoldsen.