SIMAC i Svendborg får DSEB’s Innovations- og Entreprenørskabspris

Den maritime uddannelsesinstitution SIMAC i Svendborg ved lektorerne Thomas Holm Rasmussen og Jesper Kollerup løber i år med DSEB’s Innovations- og Entreprenørskabspris på 100.000 kr. Thomas Holm Rasmussen og Jesper Kollerup modtager hæderen for deres mange års udvikling af og arbejde med innovations- og entreprenørskabsundervisning indenfor de maritime uddannelser.

Thomas Holm Rasmussen og Jesper Kollerup var de første til at oprette et innovations- og entreprenørskabsfag indenfor de maritime uddannelser. Det er nu otte år siden, at undervisning i entreprenørskab startede på SIMAC, og de to lektorer inspirerer i dag mange andre maritime uddannelser til at få innovation og entreprenørskab på skemaet.

Thomas Holm Rasmussen og Jesper Kollerup har fået et nærmest usynligt, lille valgfag i innovation og entreprenørskab på SIMAC til at blive det meste omtalt emne på uddannelsesinstitutionen, der for mange studerende er hele grunden til at vælge SIMAC i Svendborg som uddannelsessted. Det er imponerende i en tid, hvor mange unge søger mod uddannelser i landets største byer.

Det er foreningen DSEB (Danish Society for Education and Business), som står bag prisen. Torben Möger Pedersen, som udover at være formand for DSEB og priskomiteen, også er CEO i PensionDanmark, er glad for at kunne overrække årets pris til Thomas Holm Rasmussen og Jesper Kollerup på SIMAC.

”Thomas og Jesper yder en enorm indsats og har formået at sætte innovation og entreprenørskab solidt på skemaet på en maritim uddannelse, hvor det at tænke innovation og iværksætteri ikke er en del af traditionen. På den måde bidrager de til udvikling af Det Blå Danmark – en branche som har stor betydning for dansk erhvervsliv, og som i disse år i det hele taget er under forandring”, siger Torben Möger Pedersen

Prismodtagerne Thomas Holm Rasmussen og Jesper Kollerup er glade for prisen.

”Jeg er utrolig glad og stolt over prisen, som er en fantastisk positiv anerkendelse for os på SIMAC. Vi har de sidste otte år arbejdet hårdt på at fremme innovation og entreprenørskab og takket være vores samarbejdspartnere, er vi nået rigtig langt”, fortæller Jesper Kollerup, og Thomas Holm Rasmussen fortsætter:

”Vi er i fællesskab lykkedes med at motivere vores unge mennesker til at tænke nyt, arbejde hårdt og tage masser af initiativ. Det giver stor glæde, når vores studerende får succes og anerkendelse, og efter at have lagt mange frivillige timer, betyder det meget, at DSEB har lagt mærke til vores indsats”.

Sarah Persson Hammershøy og Søren Bragt er eksempler på studerende, der som resultat af Thomas Holm Rasmussen og Jesper Kollerups særlige indsats er blevet iværsættere. De har stiftet den bæredygtige virksomhed MicroChange, der netop blev startet som et projekt i undervisningen, og som leverer et filtreringsystem til at afhjælpe problematikken omkring mikroplast i havvand. De to stiftere kom med hjælp fra Thomas og Jesper hele vejen til EM i Entreprenørskab i 2019, hvor de vandt en flot tredjeplads. Forud for EM var virksomheden og de to studerende blevet danmarksmestre.

Et andet eksempel er, at Thomas og Jesper i samarbejde med SIMAC og Fonden for Entreprenørskab har igangsat en undersøgelse om muligheder og potentialer ved at skabe et læringsmiljø tilpasset den enkelte.

DSEB uddeler hvert år Innovations- og Entreprenørskabsprisen på 100.000 kr. Prisen hylder den særlige indsats, som har bidraget til at styrke innovation og entreprenørskab inden for ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser.

Pris blev uddelt torsdag den 21. november ved Danish Entrepreneurship Award i Fredericia.