Aarhusiansk iværksætterhus modtager DSEB’s Innovations- og Entreprenørskabspris

The Kitchen på Aarhus Universitet modtager DSEB’s Innovations- og Entreprenørskabspris 2022 for deres store arbejde med at koble universitetsviden og erhvervsliv endnu tættere.

DSEB’s Innovations- og Entreprenørskabspris på 100.000 kroner går i år til The Kitchen, som er et iværksætterhus for studerende og forskere under Aarhus Universitet. Hver måned optager The Kitchen cirka 10 nye iværksættervirksomheder og har i alt 170 virksomhedscases i inkubatoren.

”The Kitchen hjælper studerende og forskere med at omsætte viden til iværksætteri gennem alt fra forretningsplaner til adgang til investorer. Det er jeg sikker på kan få mange iværksætterspirer, der ellers ikke var vokset, til at blomstre og komme ud og gøre en forskel i samfundet. Det kan tjene til stor inspiration på andre uddannelsesinstitutioner,” siger Torben Möger Pedersen, formand for DSEB og adm. direktør i Pension Danmark.

Netop koblingen mellem studerende, forskere og det omkringliggende erhvervsliv er det behov, idéen om The Kitchen opstod ud fra.

Erhvervsdirektør Lone Ryg Olsen fra Aarhus Universitet kalder prisen fra DSEB et rygstød til hele universitetssektoren, der i disse år har et stærkt fokus på innovation og samarbejde med erhvervslivet.

”Tidligere bestod universitetets samfundsbidrag hovedsageligt af ny viden og højtkvalificeret arbejdskraft. Nu har engagementet med erhvervslivet og iværksætteriet fået en central rolle. Ikke mindst fordi nye virksomheder er en meget effektiv kanal til at omsætte akademisk viden til samfundsværdi. Fokusområdet flugter smukt med DSEB’s formål med at øge værdien på uddannelses- og forskningsområdet for danske virksomheder,” siger erhvervsdirektøren.

Pengene fra DSEB’s Innovations- og Entreprenørskabspris skal gå til at udbrede budskabet om, hvordan innovation og entreprenørskab er værdifuldt på et universitet.

DSEB’s Innovations- og Entreprenørskabspris blev uddelt mandag d. 5. december ved ICC Danmark og DSEB’s årsmiddag på Børsen i København, hvor den amerikanske ambassadør i Danmark, Alan Leventhal var aftenens hovedtaler. Prisen blev overrakt af formand for DSEB og adm. direktør i Pension Danmark, Torben Möger Pedersen.

Om DSEB’s Innovations- og Entreprenørskabspris

DSEB’s Innovations- og entreprenørskabspris på 100.000 kroner uddeles én gang om året til en person eller en institution, som har gjort en særlig indsats for at styrke innovation og entreprenørskab inden for enten de videregående uddannelser, de gymnasiale uddannelser eller erhvervsuddannelserne i Danmark.

Priskomiteen består af: Torben Möger Pedersen, Adm. direktør i Pension Danmark og bestyrelsesformand for DSEB, Lisbet Thyge Frandsen, board professional og Christian Vintergaard, direktør, Fonden for Entreprenørskab.

Danish Society for Education and Business, også kaldet DSEB, beskæftiger sig med at styrke værdiskabelsen i danske virksomheder og det danske samfund ved at støtte udviklingen af erhvervsrettede uddannelses- og forskningsmæssige kompetencer.

Innovations- og entreprenørskabsprisen blev stiftet i 2012.